ساز من در دستان « سیواس » نواخته شد
این ترانه رو اولین بار با صدای «سلدا باغچان» (+) شنیدم و بعد هم، بازخوانیهای مختلفی ازش شنیدم. شعر مهمی انگار بود و من با سوادِ کمِ ترکی استانبولیم فقط تونستم بفهمم که اشاره به دوره عثمانی ترکیه داره و فشاری که بر روی علویها اومده. راجع به «پیر سلطان ابدال» که اسمش رو توی ترانه شنیده بودم سرچ کردم.
خنیاگری که در دفاع از بیعدالتی به روستاییان جنگید و در شهرهایی که اکثرا علوی نشین بودن، مثل شهر خودش، سیواس، یه جنبشی راه انداخت که جملهی اصلیش این بود:«ما با سازمون می جنگیم!»
قصه جالب شد! بیشتر جلو رفتم و فهمیدم «خضر پاشا»٬ شاگرد پیر سلطان ابدال، حاکم سیواس میشه و ابدال رو اعدام میکنه. نکته جالبتر اینه که، ابدال توی شعرش اشاره میکنه که:«هر چیزی که مینویسم،اتفاق میفته.»
این جنبش روستایی و این شعر، آنقدر توی یادها میمونه که در بازه زمانی اتفاقات معاصر ترکیه هم بازخوانی میشه و صحبت کردن از این اتفاقات هم سر دراز داره که اینجا به تفصیل نمیشه گفت. فقط میتونم این قطعه رو به کسایی تقدیم کنم که «ساز» شون رو، ساز نمیبینن.گاهی براشون سلاحه. سلاحی برای دفاع از انسانیت.
[button color=”red” size=”medium” link=”http://download.owrsi.com/hanic/Katip-Arzuhalım-Yaz-Yare-Boyle” icon=”” target=”true”]شنیدن نسخه سلدا باغچان[/button]
[button color=”red” size=”medium” link=”http://download.owrsi.com/hanic/hanic-Sivas” icon=”” target=”true”]دانلود بازخوانی آهنگ[/button]